Debats sobre el model e2cat. 1a Publicació: Lideratge, el treball en equip. Llei de l’Everest

Notícies

Model d’excel·lència educativa e2cat 

Eix 1.1 del model: Lideratge / Treball en equip

Avui presentem unes interessants reflexions sobre el treball en equip basades en una llei desenvolupada per John C. Maxwell anomenada: Llei de l’Everest.

La major part dels reptes importants de la teva vida, no els podràs afrontar sol, et caldrà un equip.  Per aquest motiu, és molt important que el sàpigues triar i liderar.

He trobat un model que m’ha agradat molt,  ja que entronca amb la meva passió per la qualitat i la muntanya,  per desenvolupar una idea per la millora del lideratge en els models d’excel·lència com el e2cat,  es coneix com la llei de l’Everest.

Aquest concepte va ser desenvolupat per John C.Maxwell, expert en lideratge que afirma: “ A mesura que el desafiament creix, la necessitat del treball en equip augmenta.”

És a dir, com més gran és el repte que tens més gran és la necessitat de treballar en equip. John Maxwell utilitza l’analogia amb el repte d’escalar l’Everest per explicar que l’única manera de superar grans dificultats i aconseguir sortir-ne victoriós  és treballant en equip.

Tenzing Norgay, el xerpa i guia nepalès que va acompanyar Sir Edmund Hillary el 29 de maig de 1953 en la primera expedició d’alpinistes que va coronar l’Everest, ho resumeix dient: “En una gran muntanya, ningú abandona els seus companys i es llença a la conquesta del cim sol”

Estic completament segur que la majoria dels reptes  importants que afrontaràs en la teva vida, els hauràs de realitzar en equip.

Però, saps com treballar bé en equip?

Maxwell recomana que et facis 3 preguntes:

  1. Quin és el meu somni? Això és l’inici de tot. Quins són els teus objectius? Defineix a on vols arribar, el que vols aconseguir!
  2. Qui hi ha en el teu equip? Aquesta pregunta serveix per entendre la teva situació actual i veure quin tipus de persones has d’incorporar a l’equip. Com més ambiciós siguis en els teus objectius, millor equip hauràs de tenir. Un gran somni amb un mal equip és un fracàs segur!
  3. Com hauria de ser el meu equip? Has d’aconseguir un nivell d’equip que estigui alineat i compromès amb les característiques i requisits dels teus objectius.

No obstant, la majoria de les vegades, no és fàcil disposar d’un equip d’acord amb els objectius plantejats. Per això, Maxwell proposa:

  1. Desenvolupa el teu equip. Ajuda’ls a créixer i a desenvolupar-se personalment i professional. És, indubtablement, una de les responsabilitats més importants que cal tenir en compte i, alhora, cal promoure si realment vols liderar l’equip.
  2. Incorpora els membres que siguin necessaris. Encara que els membres del teu equip millorin significativament, hauràs d’incorporar talent a l’equip. Identificar el talent adequat per completar l’equip i aconseguir incorporar-lo serà molt important.
  3. Canvia el lideratge de l’equip. De vegades resulta necessari canviar el líder de l’equip en funció de la situació i dels objectius a assolir.
  4. Elimina els membres nocius. Molts problemes en els equips comencen per aquells membres tòxics. Identificar-los i saber apartar-los de l’equip resulta imprescindible per aconseguir els objectius fixats.

Així que ja saps, si vols aconseguir reptes importants necessitaràs un molt bon equip. Com diu John C. Maxwell “ El treball en equip és el cor de qualsevol gran èxit.”

També podeu trobar una ponència sobre aquesta llei clicant aquí