JORNADA DE RECONEIXEMENT DE L’EXCEL·LÈNCIA. 7è PREMI XAVIER BATLLE

Notícies

El 17 de març de 2022  es va celebrar, telemàticament, la presentació dels treballs finalistes al 7è premi Xavier Batlle.

La sessió va fer  també un reconeixement públic als centres que l’any 2021 van ser reconeguts com a centres excel·lents segons el model e2cat:

  • Institut Narcís Monturiol de Figueres
  • Institut Camps Blancs de Sant Boi de Llobregat
  • Institut Montilivi de Girona
  • Escola Virolai de Barcelona

VEURE VÍDEO DE LA SESSIÓ 

 

Per segon any consecutiu la Sessió d’Excel·lència Educativa va ser en format telemàtic, tot esperant que el proper any puguem reemprendre la Jornada d’Excel·lència  en format presencial tal com se celebrava abans de la pandèmia.

1- El centre guanyador del 7è premi Xavier Batlle va ser, per votació del jurat, l’Institut Salvador Seguí de Barcelona, pel seu projecte :  

Aprenem a atendre persones. Ens cuidem, cuidem i ensenyem a cuidar

És un projecte d’Innovació educativa en l’aprenentatge vivencial basat en valors per proporcionar la clau d’un futur cooperatiu i de benestar.

El projecte té dues branques de desenvolupament:

  • Disseny d’un programa de formació contínua, mitjançant la metodologia de simulació, orientat al professorat.
  • Servei d’escolta a l’alumnat i professorat per donar resposta al malestar, la desorientació i la solitud.

Premi dotat amb 2000 €

Podeu veure la memòria presentada clicant aquí.

I el vídeo de la presentació: veure vídeo

2- El centre guanyador del premi popular Xavier Batlle per votació dels assistents a la sessió va recaure a L’escola IPSE de Barcelona, pel seu projecte:

Les pautes de treball per a una transformació educativa sostenible Implementació del treball cooperatiu

L’objectiu d’aquest projecte és desenvolupar una pauta de treball per consolidar la metodologia de treball cooperatiu amb l’ADN del nostre projecte educatiu i el nostre dia a dia a l’aula. Integrant les metodologies cooperatives en les pràctiques educatives a l’aula des de P3 fins a Batxillerat, tot promovent la cooperació i l’intercanvi d’experiències entre el professorat per fomentar l’aprenentatge entre iguals.

Premi dotat amb una autoavaluació e2cat

Podeu veure la memòria presentada clicant aquí

I, el vídeo de la presentació: veure vídeo

Una menció especial s’ha de fer a l’Institut la Romànica de Barberà del Vallès, pel seu treball sobre la cultura popular a les aules. En propers butlletins publicarem la seva memòria i el seu vídeo.

____________________________________________________________________

 

 

________________________________________________________________________________

 

Breu descripció dels projectes finalistes:

Aquesta sessió pretén unir el reconeixement als centres educatius que treballant amb criteris de millora contínua han obtingut diferents graus d’excel·lència  en base al model e2cat i els centres que opten al premi Xavier Batlle a les Bones Pràctiques i a la Innovació Educativa.

El premi Xavier Batlle des de fa uns anys està dividit en dos:

El primer Premi Xavier Batlle, amb una dotació econòmica 2000 € i un diploma acreditatiu, té com a finalitat ajudar el centre a implantar sistemes de gestió en base a l’excel·lència segons el model e2cat. Aquest premi atorgat pel jurat va ser per

l’Institut Salvador Seguí de Barcelona

El premi Popular Xavier Batlle*, creat per QualicatEdu per fomentar la participació, la implicació i la transferència, consiteix en una avaluació o autoavaluació d’excel·lència **  i un diploma acreditatiu. Aquest premi decidit per votació popular entre els assistents va ser per

l’Escola Ipse de Barcelona

 

* Es voten els següents requisits del projecte presentat:

  • TRANSFERIBILITAT, es pot realitzar en altres centres, etapes o cursos.
  • APLICABILITAT, no requereix gaires recursos i es fàcil de posar en pràctica.
  • BONA PRESENTACIÓ, clar, concret i convincent.

** El centre guanyador podrà disposar d’un acompanyament gratuït per realitzar una autoavaluació d’excel·lència segons el model e2cat,  a càrrec de personal qualificat de QualicatEdu, durant l’actual curs o el proper 2022/23.

La resta de finalistes tindran un diploma acreditatiu.

Els premis i diplomes als guanyadors i finalistes han estat lliurats telemàticament i els diplomes enviats als respectius centres.