Butlletí informatiu juny 2021/1

Notícies

Butlleti juny 2021/1

Avaluació e2cat Institut Camps Blancs

A finals del passat mes de maig QualicatEdu va avaluar l’Institut Camps Blancs de Sant Boi. Aquest centre ja havia assolit la qualificació de centre excel·lent + 300 segons el model e2cat, ara s’ha presentat per assolir + 400. L’equip avaluador format per 4 persones, 2 de QualicatEdu i 2 coordinadors de qualitat de centres, tots amb formació i  experiència, després de la lectura i l’anàlisi de la memòria presentada, van avaluar presencialment el centre durant una jornada i mitja, analitzant tots el eixos del model amb els seus responsables, incloent les entrevistes al professorat i a diversos grups d’alumnes. Van ser més de 12 hores de presència al centre.

 

Aprofitem per donar les gràcies a l’institut per les facilitats que ens van donar per a la realització de la nostra tasca i, sobretot, per la cordialitat i el tracte rebut de l’equip directiu,  especialment, de la seva directora i el coordinador de qualitat.  Estem a l’espera de la resolució final de l’equip avaluador.

Treballs guanyadors del Premi Xavier Batlle

Com ja vam explicar en l’anterior butlletí de maig els guanyadors del primer premi van ser l’Institut Esteve Terradas i l’Institut Comte de Rius que es van repartir els 2000 € destinats al centre guanyador.

El premi Popular Xavier Batlle va ser per l’Institut Cal·lípolis. L’esmentat premi consisteix en un assessorament per part de tècnics de QualicatEdu per la realització d’una avaluació o autoavaluació e2cat.

Tots el treballs, fins i tot, els dels finalistes, els anirem publicant al butlletí i al nostre web.

Avui presentem el Projecte guanyador de l’institut Esteve Terradas “ Projecte d’innovació en coeducació”, clicar per veure’l

 

 

El model e2cat i la millora contínua

Actualment, ningú no discuteix que les escoles, els centres educatius, com la resta d’organitzacions i entitats han de millorar permanentment. En un món canviant els centre educatius no poden romandre immòbils veient que tot canvia, començant per l’alumnat. Estem modificant i, fins i tot, innovant les estratègies, l’organització de l’aula, les metodologies educatives, els recursos tecnològics i digitals,…

La metodologia e2cat és una molt bona eina per fer front a aquests reptes. Hem d’aprendre dels altres,  però hem de ser capaços de crear les nostres pròpies receptes. La roda de la millora contínua REDAR, eina bàsica en els models d’excel·lència, és fonamental per començar aquesta millora. QualicatEdu promou aquest model, l’avalua i el certifica.

Més informació al web:qualicatedu.cat o a info@qualicatedu.cat